Online Diensten
Hospitality
Broker Connect
Client Connect
E-cars
Verzekeraars

Deelauto’s

Het verzekeringsprogramma is door Victor ontwikkeld in samenspraak met de risicodrager(s) specifiek voor Nederlandse ondernemingen die elektrische personenauto’s beschikbaar stellen via deelplatformen. 

De markt voor Deelauto’s kent een omvang van circa 10.000 – 15.000 objecten verdeeld over een beperkt aantal aanbieders. De grootste aanbieders zijn GreenWheels en MyWheel, gevolgd door Sixt Share, ShareNow/Car2Go en enkele kleine (regionale) aanbieders. Er is nu al sprake van een consolidatie en de markt lijkt te krimpen. Veel aanbieders doen zich groter voor dan in werkelijk, omdat het aantal ‘beschikbare’ objecten in een regio een belangrijk verkoopargument is. SnappCar is een peer-to-peer deelauto waarbij je een auto “huurt”  van een particulier. 

Er zijn sterke regionale verschillen. In Amsterdam (met een concentratie in trendy ‘Oud-West’) rijden ruim 3.000 deelauto’s rond. Rotterdam, Den Haag en Utrecht schommelen rond de 1.000 deelauto’s, gevolgd door voornamelijk universiteitssteden in heel Nederland met 50 of minder auto’s. In Amsterdam zijn er daarnaast circa 600 particulieren die de auto delen via SnappCar.  

De markt kan verdeeld worden in de segmenten  

  • Zone-floating (parkeervergunning in bepaald gebied) 
  • Free-floating (parkeervergunning in de gehele stad) 

Daarnaast kan een onderscheid gemaakt worden in aanbieders met een vaste locatie of variabele locatie. 

Binnen het segment ‘vaste locaties’ worden de deelauto’s vooral gebruikt (gemiddeld minder dan 1 keer per dag) op vrijdag, zaterdag en zondag voor veelal langere afstanden en relatief vaker voor interlokale verplaatsingen. Free-floating zonder vaste locaties worden vooral gebruik voor bezoek aan vrienden en familie, het ophalen van goederen en het bezoeken van Horeca of Evenementen.  

Overige Deelplatformen

Ook voor peer-to-peer (mutlinationale) deelplatformen zijn door Victor programma’s ontwikkeld waarbij een aanvullende dekking wordt geboden op het moment dat een particulier een object (bromfiets, camper, personenauto, aanhangwagen, e.d.) verhuurd en verhuur is uitgesloten onder de eigen verzekering.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martin Pier of Peter Hoogwerf, (senior) Underwriters

martin.pier@victorinsurance.competer.hoogwerf@victorinsurance.com
+31 (6) 12993706+31 (6) 29295012